Natuurlijk genezen!

Leverstenen


Bovenstaande afbeelding is afkomstig van www.janosh.com
De titel van deze afbeelding is release.

Leverstenen

Leverzuivering
of
Minder belastend alternatief: heet water kuur (eind van deze pagina)

Volgens Andreas Moritz (schrijver van de internationale bestseller: De Ongelooflijke Lever- en Galblaaszuivering) heeft 30-40% van alle Westerlingen stenen in zijn lever. Door onze westerse levensstijl treedt er een ernstige vertraging op van de galvloeistof die geproduceerd wordt door de lever. Er is een continue stroom van galvloeistof die aan de darm wordt afgegeven. Er is reserve galvloeistof opgeslagen in de galblaas voor die situaties waarbij we meer vet tegelijk gebruiken tijdens een maaltijd, zodat er meer gal tegelijk afgegeven kan worden. In de geneeskunde gaan we ervan uit dat 15-20% van alle mensen galstenen krijgen, maar dat er zich ook stenen kunnen vormen in de lever zelf, dat werd mij nooit geleerd.
Je kunt het je bijna niet voorstellen dat de lever soms wel honderden stenen (tot 350 gram) kan bevatten zonder dat je daar ogenschijnlijk veel klachten van hebt. Of beter gezegd: je hebt er heel veel klachten van alleen worden ze nooit aan de echte oorzaak toegeschreven. Ik wist ook totaal niet wat ik zag toen ik de foto’s van de stenen voor het eerst zag. Als dit dan zo vaak voorkomt waarom zien de röntgenologen dat dan niet op foto’s of een ECHO. Het komt blijkbaar zo vaak voor dat ze het beeld wat daarbij past nu steeds afgeven als zijnde normaal. Daar komt natuurlijk bij dat je het niet te zien krijgt als je niet weet dat het bestaat. We moeten het dus duidelijk nog leren zien. Wat ik me wel heel goed kan voorstellen is dat het een enorme beperkende impact heeft als de lever zo verstopt zit. De lever is de grootste chemische fabriek in ons lichaam: hij heeft een sterk ontgiftende werking en hij produceert talloze enzymen, hormonen en andere bio-actieve stoffen. Heel logisch dat het grootste deel van de werking verloren gaat als er een (spreekwoordelijke) kurk op de uitgang zit. Eén van de meest voorkomende gevolgen is het stijgen van het cholesterolgehalte in het bloed. Er kan veel minder cholesterol afgevoerd worden naar de darm zodat het gehalte in het bloed gaat steigen. Geen wonder dat nu al twee miljoen Nederlanders cholesterolverlagende middelen gebruiken. Het voert te ver om hier uit de doeken te doen wat er verder allemaal verstoord kan raken als er leverstenen zijn, maar het heeft een breed uitwaaierend negatief effect op allerlei orgaansystemen. Wie daar alles van wil weten die leze het boek van Andreas Moritz.

De oorzaak
Moritz schrijft in zijn boek dat de oorzaak van het optreden van leverstenen is gelegen in onze westerse levensstijl. Teveel blootstelling aan chemische stoffen, teveel dierlijke vetten en suiker(s) in onze voeding, teveel vaccinaties, te weinig lichaamsbeweging, te hoog gebruik van koffie en alcohol en we raken gedehydreerd (uitgedroogd) simpelweg omdat we absoluut te weinig water drinken. Hierdoor treedt er sludging op op heel veel plaatsen in het lichaam, dus ook in de afvoerende galgangen in de lever. Sludging wil zeggen: er treedt een vertraging op van de stroom door het indikken van de gal. Hierdoor gaan er eerst klonters optreden, later worden het vast-elastische knikkers en weer later keiharde stenen als ze uiteindelijk na jaren ook nog verkalkt raken. Normaal wordt er 1 – 1,5 liter gal door de lever afgegeven naar de darm, bij aanwezigheid van leverstenen kan de galafgifte teruglopen tot maar 150 ml per dag.

De oplossing: Iedereen (vanaf 16 jaar oud) mag in principe de leverreinigingskuur doen, mits hij goed voorbereid en zorgvuldig en consequent wordt uitgevoerd, zelfs tot op hoge leeftijd. Doe hem echter nooit vaker dan 1x per maand, het zou anders tot een overdosering van magnesium kunnen leiden. Het is even een aanslag op je energieniveau en niet iedereen kan dat even goed lijden. Doe de kuur eerst pas nadat je je goed hebt verdiept in dit onderwerp en je er voldoende naartoe hebt geleefd. Je kunt het best zelf het hele boek lezen, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Het kan op het moment supreme naast de stenen ook de nodige emotionele oprispingen opleveren. ‘Wat heb je op je lever’ is een gezegde dat aangeeft dat er sprake kan zijn van veel onderdrukte boosheid (of verdriet). Voor mensen die nog slechts tientallen leverstenen hebben is het in de regel niet erg ingrijpend of belastend om de kuur uit te voeren. Maar ik heb ook al verschillende patiënten die honderden stenen hadden, zij zijn in de regel al vaak dodelijk vermoeid, voor hen is het steeds een ‘zware bevalling’ om de kuur uit te voeren. Toch blijven ook zij meestal goed gemotiveerd om door te gaan omdat ze op hun klompen aanvoelen dat alle stenen eruit moeten, willen ze ooit weer volledig gezond en fit worden.

Leverreinigingskuur
Doel van de kuur is de lever (en/of galblaas) te bevrijden van klonten ingedikte gal vermengd met andere afvalstoffen, die de galkanalen in de lever verstoppen. Die klonten belemmeren een goede werking van de lever en ontregelen daardoor de ontgifting, de synthese van een flink aantal lichaamseigen stoffen (enzymen, hormonen, enz) zowel als de spijsvertering en de stofwisseling. En ze tasten het immuunsysteem aan, ze blijven de aanzet geven tot het ontstaan van allergieën. De stenen worden door deze kuur door de lever naar buiten geperst en komen via de galafvoerende gangen langs de galblaas in de twaalf-vingerige darm in het spijsverteringskanaal terecht. Uiteindelijk belanden ze in de wc, waar ze in een vergiet worden opgevangen. Als u zo’n balletje (variërend van 2 tot 22 mm in doorsnee) onder de kraan afspoelt en het bovenste, leverkleurige laagje er af wrijft, houdt u een wasachtig, vaak flessengroen bolletje over. Ze kunnen echter allerlei kleuren hebben (licht of donkerder groen, zwart, wit of bruin). De kuur moet zo vaak worden herhaald tot het laatste balletje is “geoogst”. (omdat de bolletjes levende virussen of parasieten kunnen bevatten is het raadzaam steriel te werk te gaan als u zo’n bolletje zou willen opensnijden. De leverreinigingskuur duurt een week. Gemiddeld moet een kuur 3-8 keer gedaan worden voordat er geen bolletjes meer komen en de lever weer is “ontstopt”. Tijdens het proces zal uw lichaam ook op andere manieren ontgiften. Zo zult u, vooral gedurende het kuurweekend, vaak uw tanden moeten poetsen, er komt veel slijm vrij. Ook kan de kuur leiden tot een (tijdelijke) “ontregeling” van uw gevoelsleven. U kunt emotioneel labieler worden. U moet vooral bedacht zijn op boosheid en somberheid. De lever heeft op dit punt een grote reputatie. Het is daarom belangrijk dat u verdacht bent op boosheid en sombere buien en die niet uitleeft op anderen.Tijdens deze kuur komen afvalstoffen in het spijsverteringskanaal die weer worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen. Dit kan tot beginverergeringsreacties leiden (hoofdpijn, misselijkheid, moeheid, e.a.).

Voor een beschrijving van de kuur, kunt u kontakt met me opnemen.

Je kunt ook gebruik maken van het drinken van thee gemaakt van een leverkruidenmix (witte eikenbast, smeerwortel, leverkruid, heemstwortel, zwarte walnootbast, zoethoutwortel, Yanswortel, Alsemkruid, Mariadistel, Lampionplant, Koningskaars, Glidkruid). Breng een half kopje kruidenmix in 2 L water aan de kook. Haal de pan van het vuur, doe de deksel erop en laat de thee nog 6 uren trekken. Giet het mengsel door een filterdoek. Bewaar de overgebleven kruiden in het vriesvak om ze vers te houden. Bewaar de thee in de koelkast in een glazen kan of fles. Dosering: Drink 3 kopjes thee verdeeld over de dag. Recept van Hulda Clark.